İstanbul’un Rengi Erguvan

Evet. İstanbul’un bir rengi varsa bu erguvandır. Kokusu için de “ıhlamur” derler. Erguvan şehrin rengini değiştiren nadide ağaçlardandır.  İstanbul’da geçen zamanları bayram yapmak için bahaneler yaratmak gerekli. Özellikle sıkıcı kış günlerinin geçmeye başladığı, ağaçların çiçeklendiği bugünler bir “bayram” için en güzel zamanlar değil mi? İstanbul’un her mevsimi kendine göre güzellikler barındırsa da en güzel zamanının “ilkbahar” olduğu konusunda itiraz eden az çıkar herhalde. Ve Nisan ortalarından Mayıs ortalarına kadar uzanan bir süreç içerisinde pembe-mor çiçekler açan bir ağacımız vardır: “Erguvan“.

 İşte erguvan rengine, pembe-mor bir renge bürünen bu günleri bir bayram havasında kutlamak gerekiyor. Onun için daha fazla erguvan ağacı dikilmesi, renk yoğunluğunun daha üst noktalara da çıkarılması fena mı olur? Binler değil, onbinlerce erguvan ağacı boğazda çiçek açsa, bundan büyük bayram mı olur İstanbul için? Bunu görmek için kim Boğaz seyri yapmaz?

Fındıklı Parkı

Fındıklı Parkı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son yıllarda özellikle Erguvan İstanbul Derneği ile değerli ağabeyimiz Hüseyin Emiroğlu ve dostlarının çabaları ile bir erguvan bilinirliği oluşmaya başladı. Erguvan Dostları ile birkaç sene evvel Kireçburnu’na erguvanlar dikmiştik. Bu sene de Adalar’a dikim gerçekleştirdiler. Yurtdışında olmamdan ötürü ben katılamadım. Geçen sene de erguvan zamanını başka bir şehirde geçirmek durumunda kalmıştım. Bu seneyi de kaçırıyorum. Ama sizler kaçırmayın! Erguvan dikin, erguvan seyredin, erguvanı yaşayın lütfen! Erguvan Bayramı’nın resmen ilanına kadar siz bu bayramı kendiniz yaşayın!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erguvan ve erguvan ile ilgili etkinliklerden haberdar olmak için

Erguvan Dostları: http://www.erguvandostlari.com
Erguvan İstanbul Gönüllüleri Facebook Grubu: http://www.facebook.com/groups/111460102216207/

Maçka Parkı’nda Erguvan Ağacı

 

Erguvan Tomurcuğu

 

Erguvan ve FSM Köprüsü

 

Boğaziçi Üniversitesi’nde Erguvanlar

 

Rumelihisarı ve Erguvanlar

 

Rumeli Hisarı ve Erguvanlar

 

Rumeli Hisarı ve Erguvanlar
İstinye’de Erguvanlar

 

Erguvan
Erguvan Çiçekleri’nin Son Günleri

 

Erguvan

 

Taksim Gezi Parkı’nda Erguvan Ağacı
Fındıklı Parkı’ndaki Erguvan Ağacının 2012 Haziran’daki görünümü

 

Bu yazı Uncategorized kategorisine gönderilmiş ve ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir