Eski fotoğraflara daha yakından bakmak: Üç Fotoğraf

Fotoğraf çekenler zaman içinde farkeder. Fotoğraf çekerken genelde belli bir obje odağa alınır ve bunun dışında fotoğrafa giren objeler çekme aşamasında görünmez. Bununla birlikte odağa alınan obje ve çevresinde de çekim aşamasında farkedilmeyenler olur. Sonradan fotoğrafa daha yakından bakıldığında çekme aşamasında hiç farkedilmeyenleri görürüz. Ancak bunun için fotoğrafa yaklaşmak ve hatta bazen daha dikkatli incelemek gerekir.

Benzer durum eski fotoğraflar için de geçerlidir. Eski fotoğraflar genelde baskı üzerinden tarama yoluyla elimize ulaşırlar. Hem baskı, hem tarama kalitesi elimizdeki fotoğrafın kalitesini belirlemektedir. Bir asırdan fazla süre önce çekilmiş bu fotoğraflarda temelde en büyük sorun uzun pozlama ile çekilmiş olmaları geliyor. Bu nedenle hareket eden objelerde netlik sorunu görürüz.

Bu fotoğraflardan kesit alarak yayınlamak mümkün, bunu da çok yaptım ancak bu kesitleri bir video içerisinde kullanarak yayınladığımda seyretmesi daha keyifli bir hale dönüştü.

Öncelikle videoda kullanabilmek için bu fotoğrafları bir yapay zeka programı ile biraz daha iyileştirdim ve çözünürlüğünü arttırdım. Bu aşamada bazı fotoğraflar iyi sonuç verirken, bazı fotoğraflar vermedi. Önümüzdeki senelerde eski fotoğrafların iyileştirilmesi konusunda daha fazla yol katedileceğini düşünmekteyim.

Sonrasında her video için 3 fotoğraf tespit ettim. Bu fotoğraflarda belirli alanlara yaklaşıp uzaklaşarak dikkat çekmeye çalıştım. İlk 10 bölümde kesitler kullanırken, sonrasında bir video programı ile bunu tek büyük fotoğraf üzerinden yapmaya başladım.

Youtube dışında Facebook sayfasında da yayınlıyorum.

Bu yazı Fotoğraf kategorisine gönderilmiş ve , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Eski fotoğraflara daha yakından bakmak: Üç Fotoğraf için 2 cevap

  1. çok yararlı bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık…

  2. duygu der ki:

    Emeğinize sağlık. çok teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir