Şairler Sofası Parkı’nın Şairleri

Beşiktaş Akaretler’den yukarı doğru çıkarken hemen sol kolda yeşillik alan göze çarpar. Bizi büyük başkan Süleyman Seba’nın bir heykeli karşılar. Vişnezade Parkı’ndaki bir düzenleme ile oluşur bu Şairler Sofası Parkı yahut çok yaygın adıyla Şairler Parkı. Beşiktaş civarında yaşamış şairlere ait heykelleri görüyoruz. Gönül hem daha fazlasını görmek isterdi, hem de adına yaraşır bir park beklerdi. Buna da şükür mü demeliyiz?  Parkın hemen girişinde yer alan ve aynı zamanda önündeki caddeye de adını veren Süleyman Seba’nın heykeli. 

Süleyman Seba

Süleyman Seba

Üstteki fotoğraftaki anıt heykelde Behçet Necatigil, Sabahattin Kudret Aksal, Cahit Sıtkı Tarancı, Oktay Rıfat, Orhan Veli, Neyzen Tevfik ve Şair Nigar Hanım’a yer verilmiştir.

 Ayrıca bazı şairlerin tekli heykelleri parkın içine dağıtılmıştır.

Behçet Necatigil

Behçet Necatigil

Cahit Külebi

Cahit Külebi

Cahit Sıtkı Tarancı

Cahit Sıtkı Tarancı

Melih Cevdet Anday, Metin Yurdanur Eseri, 1994

Melih Cevdet Anday, Metin Yurdanur Eseri, 1994

 

Necati Cumalı

Necati Cumalı

 

Neyzen Tevfik

Neyzen Tevfik

 

Özdemir Asaf

Özdemir Asaf

 

Sabahattin Kudret Aksal

Sabahattin Kudret Aksal

Peki bu heykelleri kimler yapmıştır? Bunun için ise Özgen Yıldırım’ın blogu imdadıma yetişti, oradan alıntılamak istiyorum.

Cahit Sıtkı Tarancı, Özdemir Asaf, Behçet Necatigil ve Neyzen Tevfik’in heykellerini Namık Denizhan; Sabahattin Kudret Aksal’ın heykelini Yunus Tonkuş ve diğer şairlerin toplu olarak heykellerini ise Gürdal Duyar yapmıştır. Büyük şiir ustalarının toplu olarak heykellerinin bir arada görülebildiği bir park “Şairler Parkı”.

Fotoğraflar: Caner Cangül

Bu yazı Eser Grupları kategorisine gönderilmiş ve , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir